Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

VS Dakwerken bv

Gevelbekleding

Met de juiste gevelbekleding kan je elk type gebouw een stijlvolle uitstraling geven. Bij het kiezen van materialen moet je je natuurlijk niet alleen blindstaren op het uiterlijk. Ook onderhoud, isolatiemogelijkheden en de prijs per vierkante meter zal een belangrijke invloed hebben. Een overzicht van de meest bekende soorten gevelbekleding met belangrijke info vind je hier onder terug:

Houten Gevelbekleding

Natuurlijk en elegant zijn de meest typerende kenmerken van een houten gevelbekleding. Voor een mooie vergrijzing en lange levensduur is het belangrijk te kiezen voor de juiste houtsoort en een correcte plaatsing.

Kunststof-hout of Houtcomposiet

Een ander veel gebruikt materiaal is kunststof-hout of houtcomposiet. Hierbij bekleedt je je gevel met platen die er uitzien als echt hout. Het materiaal is een goedkopere variant van hout, namelijk een samenstelling van kunststof en hout, zoals Trespa of Rockpanel. Je hebt hierbij de vrijheid om zelf te kleur te kiezen. Zo heb je niet te maken met vergrijzing zoals het geval is bij 100% natuurlijk hout.

Metalen Gevelbekleding

Aluminium, zink, inox en koper zijn voorbeelden van metalen gevelbekledingen. Deze bekleding is verkrijgbaar in platen, cassettes, sidings of zelfs als leien. Metaal is goed tegen de verschillende weersinvloeden bestand en gaat daardoor zeer lang mee.

PVC Gevelbekleding

PVC is goedkoop en gemakkelijk te bewerken. Je heb uitvoeringen met een hout- of betonlook en PVC platen zijn in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen. PVC heeft goede isolerende eigenschappen, is duurzaam en moet je zo goed als niet onderhouden.

Steenstrips

Steenstrips zijn vooral bekend als bekleding binnen in het huis, maar ze kunnen ook perfect als gevelbekleding toegepast worden. Het zijn dunne stroken uit baksteen of kunststof die op de gevel worden gelijmd. Ze bieden je huis uitstekende isolatie en ze hebben het uitzicht van echte stenen

Leien gevelbekleding

Leien kan je niet alleen als dakbedekking gebruiken, ze dienen ook als gevelbekleding. Door het dak en de gevel in hetzelfde materiaal te maken, maak je van je woning één mooi geheel. Er bestaan natuurleien en kunstleien.

Vezelcement platen gevelbekleding

Vezelcement wordt het meest gebruikt voor gevelplaten en gevelstroken, zoals sidings. Sidings zijn panelen uit vezelcement waar de gevel volledig of gedeeltelijk mee bekleed kan worden. Een gedeeltelijke bekleding met vezelcement platen creëert een unieke gevelbekleding.