Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

VS Dakwerken bv

Dakisolatie

Van alle energie-besparende maatregelen is het isoleren van uw dak ongetwijfeld één van de meest rendabele.


Het grootste warmteverlies van een woning treedt op via het dak, aangezien warmte stijgt. Hierdoor kan er maar liefst 30% of meer van de warmte verloren gaan wanneer er geen degelijke dakisolatie geplaatst is.


Door de steeds hogere energieprijzen is het dan ook aan te raden degelijk te isoleren, zodat uw energiefaktuur gevoelig zal dalen en u uzelf veel geld bespaard. Wanneer de werken uitgevoerd worden door een erkend aannemer, geniet u trouwens van de terugbetaling van een aanzienlijk deel van deze kosten door de energiepremies waar u recht op hebt. De belastingsvermindering hiervoor is echter afgeschaft sinds 2017.

De meest gebruikelijke isolatie-methode is deze van een ‘warm dak’, waarbij als 1e laag een luchtdicht of zelfregulerend dampscherm wordt geplaatst op de chape, om te voorkomen dat vocht zich kan opstapelen.


Bij deze isolatie-methode wordt de dakconstructie geïsoleerd, zodat deze minder wordt blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen, waardoor er veel minder kans is op barsten en scheuren.

De dakconstructie zal nu ook fungeren als warmtebuffer: Overdag slaat de constructie de warmte op en wanneer het ‘s avonds afkoelt zal de warmte geleidelijk aan worden afgegeven.

Bovenop de isolatie wordt een afdekking of waterwerende laag aangebracht zoals EPDM of roofing.